En liten resumée för de senaste dagarna

Sitter just nu i min systers vita soffa med hennes vita iBook i famnen och skriver lite vad som hänt mig. För det första så reste jag från helsingfors-vanda till Paris i förrgår...-.- Hatar själva resande då de tar massor med tid och lyckas alltid tappa matlusten eller få ont i magen. Är dvs. känslig för sådant. Jag var inte så överlycklig då jag till slut efter 3 och en halv timmes flygfärd, måste hitta mitt bagage och en taxi.
jag kände mig rätt stolt ändå då nån underlig turk/alban/turkmenistanare kom o. försökte fråga mig om något i stil med "blabklabla info blablabla". Jag visade genast mot exit och sade att infodisken finns ditåt men han förstås fattade inte riktigt så han föföljde mig i en halv minut innan hans "guide/hjälp/infogubbe" tog emot honom. Jag försvann men kände mig ändå helt glad att jag hjälpt en complete stranger.
Efter ett litet fummlande hittade jag en taxi och åkte iväg till hotellet jag skulle vänta på för att åka till Meudon. Hotel Bedford, för att vara exakt. I Madeleine kvarteret, så såg själva Madeleine (stort o. vitt) och såg ganska dum ut så jag sitter ensam i hotellaulan med en enorm röd kappsäck och läderjacka i flotta möbler. Människor tittade nyfiket nog men ingen såg sådär "vad gör du här" direkt för de var alla 60 plus.
Efter en halv timme kom Medani som ja skulle bo hos o. vi tog en RER och metro hem till Meudon. Ja, ni vet, en stor kappsäck i metro i de där små franska genomgångs ticketmachines som är typ en halv meter breda och är otroligt klumpiga, var man inte så galant. Det hjälpte såklart att jag var blond, så människor blev inte arga eller irriterade men hade säkert roligt att se mig kämpa och slåss mot de där helvetes ticketmachinerna som jag skulle igenom....-.-.
Jag lovar, jag somnade genast efter hela mitt äventyr, med liten huvudvärk och ont i magen av all spänning och stress.

Nästa dag sov jag ut som tur men måste med RER till Gare de Austerlitz typ kl.13.00 med min kappsäck IGEN. Kappsäcken fastnade lite mindre den här gången som tur i helvetesmaskinerna. Men ja, reste med ett flott tåg till Brive som tog fyra låååååååååånga timmar där man sitter och har ingen annat att läsa än "sophies värld" och gymnasiegeografi. Jag var ju så smart att ta läsbara saker med mig som jag trodde jag skulle orka med....-.-. Nå, jag böt sedan tåg efter en eeeevighet, till världens fulaste blå tåg som var minscule. Där satt jag över ett timma, uttråkad med min stora kappsäck och "sophies värld" och kunde inte se ut för det var så mörkt. Nå, jag kom fram och var lycklig och supertrött. Min syster och hennes man hade nyss varit på nån barnträdgårdsjulfest så de var smått "crevés" efter dett och min syster och jag gitt ut för ett glas på stan och pratade massor. Drack ett stort glas öl och somnade sedan snabbt. Efter en mycket andra världskrigdröm om Finland stod mitt nästan platina blonda hår ut åt alla håll, är smått oformliligt lockigt och min kugg är alldeles krullig. Jag orkade inte ta bort sminket på kvällen så jag ser ut som en luffare korsad med en panda och orkade inte ens satsa på mina kläder. Är helt svart och röd...osminkad nu, håret flippat och ska snart ut på stan hoppas jag.
Ska antagligen testa en icerink idag som man med stor möda har ställt upp, såhär i södra Frankrike. Men om man har min balans och talang i skrinning, ser man närmast ut som en liten tvåbent bambi på isen.
A tout a l´heure, bixs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0